HTML

Műkereskedelem és művészet

Segítünk eligazodni a galériák világában. Műkereskedelem, műgyűjtés haladóknak. Ki kicsoda és mennyiért. Klasszikus modern vagy kortárs? Honnan? Kitől?

Online olvasók

Oldalmegtekintés

Friss topikok

Címkék

Csernus Tibor kiállítás a Kogartban

creo 2009.12.06. 09:56

A KOGART Csernus Tibor (1927-2007), Sulkowski gyűjteményből származó képeit mutatja be, egy pazar kiállítás keretében. Ezen a helyszínen megszokhattuk a magas szintű kiállításokat, de kortárs klasszikusban, ez a csúcs. Igaz, ehhez kellett a Sulkowski gyűjtemény.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

József és testvérei II. , 1986

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betszabé a fürdőben II. , 1989

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saul (Lovas) ,  1985

 

 

És végül, ez az egyik kedvenc képem a mestertől. Remélem, hogy jól értelmezem a képet. -Fessetek így, ha tudtok. Amikor ezt odatette, éppen 77 éves volt. Jó neki, hogy nem itthon öregedett meg. Ha idős művészként kéne választanom, akkor inkább már Párizs. Az élete vége felé festett képei  lenyűgözőek. Fiatalság, lendület, dinamika, és tehetség.  Mondhat bárki bármit, az idő (és persze a műkereskedők, gyűjtők) helyére teszi majd a művészetét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hármas önarckép, 2004

 

 

Címkék: kogart csernus kortárs klasszikus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://akvarell.blog.hu/api/trackback/id/tr401577345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása