HTML

Műkereskedelem és művészet

Segítünk eligazodni a galériák világában. Műkereskedelem, műgyűjtés haladóknak. Ki kicsoda és mennyiért. Klasszikus modern vagy kortárs? Honnan? Kitől?

Online olvasók

Oldalmegtekintés

Friss topikok

Címkék

Máté Bence a természetfotós

creo 2010.10.24. 08:33

Nálam Bence már évek óta kiérdemelte a megkülönböztetett figyelmet. Nagyszerű amit csinál, és ahogy csinálja. Díjnyertes fotójáról egyből Korniss Dezső képei jutottak az eszembe. Gratulálok a magyar művésznek.

(MTI) -  A Natural History Museum és a BBC Wildlife magazin által közösen kiírt idei fotópályázaton - amely a világ egyik legrangosabb ilyen jellegű fotóművészeti versengése - az Év természetfotósa (Wildlife Photographer of the Year) címet a szervezők csütörtöki bejelentése szerint Máté Bence nyerte a Costa Rica-i esőerdőkben honos levélvágó hangyákról készített fotójával. Az idei versenyre 81 országból 31 ezernél több pályamű érkezett; ezek közül ítélte a zsűri a legjobbnak Máté Bence felvételét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A londoni múzeum által közzétett győztes fotó - amely a legsikeresebb pályaművekből pénteken nyíló, márciusig látogatható kiállításon a főhelyen lesz megtekinthető - a hangyák egy láthatóan magas szinten szervezett, együttműködésben tevékenykedő csoportját árnyjátékszerű megvilágításban mutatja, zöld levélháttér előtt.
    A múzeum ismertetője szerint a magyar fotós behatóan tanulmányozta a levélvágó hangyák összetett társadalmát, a hangyák vonuló "hadoszlopait" követve figyelte mozgásukat és munkájukat.
    Máté Bence megfigyeléseiről elmondta: a levélvágó hangyák "csodálatos modellnek" bizonyultak, "elbűvölő" volt látni, hogy milyen változatos méretű levéldarabokkal képesek megbirkózni. Tapasztalatai szerint nem mindig a legerősebbek viszik a legnagyobb levélszeleteket; néha a kistermetű hangyák hatalmas darabok elszállítására vállalkoznak, míg a legnagyobbak megelégszenek kisebb levelekkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.matebence.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

creo

 

Címkék: foto máté bence

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://akvarell.blog.hu/api/trackback/id/tr962394528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása