HTML

Műkereskedelem és művészet

Segítünk eligazodni a galériák világában. Műkereskedelem, műgyűjtés haladóknak. Ki kicsoda és mennyiért. Klasszikus modern vagy kortárs? Honnan? Kitől?

Online olvasók

Oldalmegtekintés

Friss topikok

Címkék

Nudelman gyűjtemény a Kieselbach Galériában

creo 2011.10.02. 09:02

Október 8.-ig látható ez a páratlan gyűjtemény a Kieselbach galériában. Haladóknak kihagyhatatlan.

Az 1945 utáni magyar festészet páratlan szinvonalú, egyéni szemléletű olvasata jelenik Nudelman László gyűjteményében. A kollekció gerincét Barcsay Jenő, Bálint Endre, Korniss Dezső és Vajda Lajos képei alkotják, mindegyiküknél az életmű legjelentősebb fejezeteit főművek sora reprezentálja. E gondosan összeválogatott műtárgyegyüttest többek között Vajda Júlia, Ország Lili és Kondor Béla remekművei egészítik ki, valamint egy kiváló kvalitású válogatás a kortárs magyar festészet világából, Ilona Keserü Ilona, Tót Endre, Nádler István, Konkoly Gyula, Fajó János, Csernus Tibor és Lakner László alkotásaival.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kondor Béla (1931-1972)         Menyasszony és vőlegény, 1960

36,5×27,5cm aranyfüst, olaj, farost

Jel:b.l.Kondor 1960

 

creo

 

Címkék: kiállítás gyűjtemény kieselbach galéria nudelman

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://akvarell.blog.hu/api/trackback/id/tr543271371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása