HTML

Műkereskedelem és művészet

Segítünk eligazodni a galériák világában. Műkereskedelem, műgyűjtés haladóknak. Ki kicsoda és mennyiért. Klasszikus modern vagy kortárs? Honnan? Kitől?

Online olvasók

Oldalmegtekintés

Friss topikok

Címkék

Filmhíradó online ( 1947 január )

creo 2012.04.08. 12:30

Műkincsek visszatérése a Szépművészeti Múzeumba.  Archív filmhíradó részlet.

Elhangzó szöveg:

A Szépművészeti Múzeumban megkezdődött a nyugatra hurcolt és most visszaérkezett műkincsek kicsomagolása és leltározása. A ládákból egymás után kerülnek elő Manet "Kanapén ülő nő"-je, Csók István "Úrvacsorája", Szinyei-Merse Pál "Pacsirtája", Barabás Miklós "A menyasszony érkezése", Sebastiano del Piombo "Férfiarcképe", Szinyei-Merse Pál "Majálisa", Giorgione "Férfiportréja", Goya "Bermundezné arcképe", Ferenczi Károly "Március estéje". Genthon István múzeumigazgató veszi először kézbe Leonardo da Vinci világhírű lovas szobrát. Visszaérkezett Leinberger Hans "Piéta és Madonna" és "Szent Anna szoborcsoportja" a kisszebeni oltárról.

 

Forrás :    Filmhíradók online

 

creo

Címkék: video szépművészeti múzeum műkincsek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://akvarell.blog.hu/api/trackback/id/tr334371236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása