HTML

Műkereskedelem és művészet

Segítünk eligazodni a galériák világában. Műkereskedelem, műgyűjtés haladóknak. Ki kicsoda és mennyiért. Klasszikus modern vagy kortárs? Honnan? Kitől?

Online olvasók

Oldalmegtekintés

Friss topikok

Címkék

Eladó Egry kép

creo 2010.09.21. 09:21

Ritka alkalom még gyűjtői körökben is, ha egy eredeti Egry piacra kerül. A napokban egy többszörösen reprodukált és kiállított Egry József festmény tulajdonosa keresett fel bennünket, értékesítés céljából.

Ennek a különleges műtárgynak a gazdája is a galériás eladás mellett döntött, hiszen az aukciók mindig bizonytalanabb kimenetelűek. Manapság megszaporodtak a falról történő eladások, és ezzel egyidőben az aukciók száma is csökkent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egry József  Szőlőhegyen, 1927   44,5×62,5 cm olajpasztell, papír                                Jel: j.l. Egry József Badacsony           Reprodukálva: Láncz Sándor, 1980 - Egry József 64.kép

 

Ez a badacsonyi hegyoldalt ábrázoló huszas évekbeli festmény tipikus gömbölyded fácskáival és szögletes présházaival nemcsak technikája, vagy stílusa miatt érdemel figyelmet, hanem azért is, mert kiváló vizuális példát szolgáltat a mester egyik legszebb formai ars poeticájához:

"Mikor a reggeli nap szétdobja a felhőket és vörös kontúrba foglalja a sugarába eső dolgokat, az árnyékok kékbe nyújtva változtatják formájukat s helyüket. Fényben felnyúlnak a tárgyak és refrénszerűen ismétlődnek az árnyékvonalak, így a kontúr is egy bizonyos színritmussá válik." (Egry breviárium, 162.)

 

További részletek, és a kép árát illetően kérjük érdeklődjön a galériában !

 

Zsolnai Galéria

 

Címkék: egry eladó festmény zsolnai galéria

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://akvarell.blog.hu/api/trackback/id/tr582304847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása