HTML

Műkereskedelem és művészet

Segítünk eligazodni a galériák világában. Műkereskedelem, műgyűjtés haladóknak. Ki kicsoda és mennyiért. Klasszikus modern vagy kortárs? Honnan? Kitől?

Online olvasók

Oldalmegtekintés

Friss topikok

Címkék

Antik falikárpitok világa

creo 2009.12.03. 23:55

Úgy 15 évvel ezelőtt egy öreg gyűjtő barátomnál üldögéltem, hallgattam a történeteit a festményeiről, amikor is előhozott egy szép antik szőnyeget. Hosszasan mesélt a keleti szőnyegek elkészítésének technikáiról, szépségéről. Figyeltem, de nem úgy, ahogy szoktam a képeknél. Amikor ezt észrevette csak annyit mondott - Látom a szőnyegek még nem érdekelnek, de majd eljön az is.

Ő jutott eszembe, amikor mostanában antik falikárpitok után kutatok. Szivesen mesélném el neki, ha még élne, hogy egyre jobban érdekelnek a szőnyegek és az antik kárpitok. És főleg a kárpitok. Nagyon ritka és drága műkincseknek számítanak manapság, ezek a 17-18. századból való, általában francia, vagy belga műhelyben kézzel készített darabok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                     

 

creo

Címkék: antik falikárpit

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://akvarell.blog.hu/api/trackback/id/tr141572685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása