HTML

Műkereskedelem és művészet

Segítünk eligazodni a galériák világában. Műkereskedelem, műgyűjtés haladóknak. Ki kicsoda és mennyiért. Klasszikus modern vagy kortárs? Honnan? Kitől?

Online olvasók

Oldalmegtekintés

Friss topikok

Címkék

A Királyi Palota egykor és ma.

creo 2010.01.18. 00:44

 

 

A Budavári Palota békebeli állapotát hasonlítja össze ez a film, amelyet a napokban kaptam, és ami fent található a Youtube-on. A készítők bevallott célja rámutatni a nívótlanságra és az értékvesztésre, amely ezen a történelmi helyen végbement a 20. században.

Az MNG állapota amúgy is régóta fájó pontom. Idén Pécs Európa Kulturális Fővárosa. Várhatóan meglátogat bennünket néhány művészetre érzékenyebb külföldi vendég.

Van azonban egy szörnyű álmom. A Gresham portása elküldi őket az MNG-be, vagy a Falk Miksa utcába.

Képzeljük csak el, egy elegáns amerikai vagy japán házaspár, akik mellesleg műgyűjtők, január végén a brüsszeli Brafa után!

Sokkoló élmény lesz nekik, az tuti.

 

Címkék: youtube

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://akvarell.blog.hu/api/trackback/id/tr581680959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antitaxis 2010.01.18. 19:16:22

Amúgy hová is küldhetné őket? Nagycsarnok, rendben. Nemzeti Múzeum, na még az is rendben. Iparművészei - OK. Ha műértő és pláne műgyűjtő, akkor hová még? Hát bizony nem mernék jó szívvel semmit javasolni. Vagy az intézmény vagy a környéke deprimáló. Vagy EGYÜTT kiábrándító mindekettő!
süti beállítások módosítása