HTML

Műkereskedelem és művészet

Segítünk eligazodni a galériák világában. Műkereskedelem, műgyűjtés haladóknak. Ki kicsoda és mennyiért. Klasszikus modern vagy kortárs? Honnan? Kitől?

Online olvasók

Oldalmegtekintés

Friss topikok

Címkék

Szegedi Kortárs Balett - Csipkerózsika

creo 2010.02.14. 13:10

 

 

Juronics Tamástól hallottam egyszer," nem biztos, hogy mindig kell a szöveg, ha a mozdulat elég kifejező. "  Van benne valami. Pláne, ha Ő mondja.

Rendkívül meggyőző az a színvonal, amit a Szegedi Kortárs Balett társulata mutat előadásról előadásra. Észrevétlenül a rajongójuk lettem. A Carmina Burana és a Homo Ludens után a napokban a Csipkerózsikát láttam tőlük. Talán elég lenne annyit mondani a produkcióról, hogy felejthetetlen, de azért egy kicsit mesélek róla.

A zene Csajkovszkij, de csak addig, amíg Dj Dusán át nem veszi az irányítást, és zenéjével a 21.századba rántja a képzeletünket.

A díszlet és a jelmez Kentaur munkája. Olyan mint egy eleven festmény. Fantasztikus, ötcsillagos munka.

A táncosok, főleg a címszereplő Szarvas Krisztina, káprázatosak.

A koreográfus-rendező Juronics Tamás, egyszerűen zseniális.

A történet a következő: Csipkerózsika fiatal leányként hamar találkozik azzal a fránya orsóval, és "kómába zuhan".  Ritka szerencséje van, mert megtetszik a szexuálisan túlfűtött halálkirálynak. ( Video) 

Sajátságos ébresztőjével életre kelti a lányt, de miután a halálkirálynő féltékenységi rohamot kap, átpasszolja a csajt két hű szolgájának.  Ezek a hű katonák sem eunukok, ezért Csipkerózsika komoly kiképzésben részesül.

Mindeközben a királyfi, aki egy múlt századi figura, álomvilágban él, nem veszi észre, hogy a világ megváltozott körülötte. Álmodik egy királylányról, akinek nem csak az ábrázata szűzies.

A negatív katarzis nem marad el.

A találkozás létrejön. A királyfi fülig szerelmes lesz "Csipkésrózsikába", de az nem vele, hanem az egyik kigyúrt katonával képzeli el a jövőjét. 

Balett, a kamaszkor veszélyeiről kamaszoknak.

Lányos szülők ne nézzék meg ! :)

 

Friss hír:

Haller János, a Szegedi Kortárs Balett táncosa kapta a "Legígéretesebb pályakezdő táncművész" díjat, melyet február 13-án este a Táncművészek Bálján személyesen Európa egyik legnevesebb alkotójától, Robert North koreográfustól vett át.

Ő táncolta a "Halálkirályt" .

Gratulálunk !

 

 

Címkék: társművészet

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://akvarell.blog.hu/api/trackback/id/tr91757073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d_ 2010.02.17. 13:09:57

Átalakítás,ábrázolás,külcsíny,sexualitás,intenzív figyelem,értelmezhetetlen professzionizmus.
Az ízelítő videóból nyilván sejthetjük h az élmény katarzis jellegű...üdvözletem.
süti beállítások módosítása