HTML

Műkereskedelem és művészet

Segítünk eligazodni a galériák világában. Műkereskedelem, műgyűjtés haladóknak. Ki kicsoda és mennyiért. Klasszikus modern vagy kortárs? Honnan? Kitől?

Online olvasók

Oldalmegtekintés

Friss topikok

Címkék

Leonardo da Vinci és a repülés

creo 2010.03.16. 22:22

  

 

A XV. század nagy gondolkodója, Leonardo da Vinci (1452-1519) volt az elsők között, aki foglalkozott a repülés technológiájával, és mindezt tudományos alapon tette. Jegyzeteit évszázadokkal halála után találták meg.
A megtervezett gépeket nem próbálta megépíteni, valószínűleg tisztában volt azzal, hogy sokkal könnyebb anyagra lenne szükség megépítésükhöz, mint ami rendelkezésére áll.
Egészen pontosan szárnymozgató gépezeteket tervezett, hiszen arra nagyon hamar rájött, hogy az ember karja túl gyenge, ezáltal alkalmatlan a szárnyak mozgatására.
Rajta kívül voltak más kísérletezők, akik nagy része belehalt kísérleteibe, miközben szárnyakkal felszerelkezve ugrottak le sziklákról a mélybe.
 
Eltelt több mint 500 év, és itt tartunk. 
Vajon Leonardo mit szólna ezekhez a felvételekhez ?
Engem elvarázsoltak.
 
 

Címkék: repülés youtube leonardo

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://akvarell.blog.hu/api/trackback/id/tr391845662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

windmilly · http://oroszlan.inda.hu 2010.03.17. 00:19:50

Engem is.-)) + megfogott, hogy mindenkinek mosoly, békesség, szinte "átszellemültség" volt az arcán.
Köszönöm hogy feltetted.:-))

creo · http://akvarell.blog.hu 2010.03.17. 19:30:33

@windmilly: Jó meglátás, igazad van. Örülök, hogy tetszett.
süti beállítások módosítása