HTML

Műkereskedelem és művészet

Segítünk eligazodni a galériák világában. Műkereskedelem, műgyűjtés haladóknak. Ki kicsoda és mennyiért. Klasszikus modern vagy kortárs? Honnan? Kitől?

Online olvasók

Oldalmegtekintés

Friss topikok

Címkék

Modern magyar művészet a Keresztes gyűjteményben

creo 2010.05.13. 13:05

Scheiber Hugó és Kádár Béla a súlypontban, de Mednyánszky, Barcsay, Ferenczy Károly és Tóth Menyhért remekműveivel is találkozhatunk a falakon.
Előtérben a színek és a figuratív magyar festészet. A kiállítás megnyitóján Rockenbauer Zoltán nagyon találóan örömgyűjtőnek nevezi dr. Keresztes Lászlót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kádár Béla  Nő kutyával (Amerikai impresszió)   1925-28 körül   olaj, vászon

 

A Budapesti Történeti Múzeumban 2010. június 13-ig  látható ez a  sokszínű magángyűjtemény, ami ráadásul a szívemhez is közel áll.
Dr. Keresztes László anno Deák Dénes, a híres gyűjtő hatására  kezdett  el  képzőművészettel és festményekkel foglalkozni.
- Nekem kocsim volt, neki kapcsolatai. Művészekhez, művészek özvegyeihez jártunk. Az 1950-es években a gyűjtés még illegálisnak számított Magyarországon, ezért izgalmas évek voltak. - meséli a kiállítás alkalmából készült könyvben Keresztes László.

Az elmúlt években sok gyűjtő panaszkodott, hogy Scheibert, Kádárt azért nem vesz, bár nagyon tetszik nekik, mert sok a hamisítvány a piacon.

A válaszom erre mindig az, hogy képeket nem a piacon kell venni, hanem megbízható műkereskedőktől !

Zsolnai Galéria

 

Címkék: kádár kiállítás gyűjtemény

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://akvarell.blog.hu/api/trackback/id/tr151999909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása