HTML

Műkereskedelem és művészet

Segítünk eligazodni a galériák világában. Műkereskedelem, műgyűjtés haladóknak. Ki kicsoda és mennyiért. Klasszikus modern vagy kortárs? Honnan? Kitől?

Online olvasók

Oldalmegtekintés

Friss topikok

Címkék

Reigl Judit kiállítás - Modem

creo 2010.07.06. 10:00

Óriási érdeklődés mellett június 17-én délután megnyílt Reigl Judit életmű-kiállítása a MODEM-ben.
Szeptember 19-ig látható az a közel 100 műalkotás, amely a 87 éves művész teljes pályáját felöleli, a korai szürrealista alkotásoktól egészen napjainkig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Éppen 60 éve, hogy - többszöri sikertelen kísérlet után - Reigl Judit illegálisan átlépte a magyar határt és Párizsba érkezett. Négy évvel később már a szürrealizmus pápájaként emlegetett André Breton rendezett egyéni kiállítást az addig ismeretlen tehetségnek, akinek képei ma már a világ legjelentősebb közgyűjteményeiben láthatóak. A MODEM-ben rendezett tárlat a művész eddigi legteljesebb hazai bemutatkozása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Creo

 

Címkék: modem reigl

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://akvarell.blog.hu/api/trackback/id/tr22132778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antitaxis 2010.07.07. 08:24:08

Jártam Debrecenben, kétszer is az elmúlt héten. Mindkétszer megnéztem a Riegl-kiállítást. A MODEM továbbra is hihetetlenül jó helyszín, szerintem minden festő vágyik oda kiállítani. És a ruhatárostól a mellékhelyiségekig a háttér is olyan, mint Európában...
A kiállítással kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Néhány képe és korszaka nagyon nem tetszett, miközben a Guano-sorozat teljesen magával ragadott, akárcsak az 1956-os képei. Jó festő, mély és elgondolkodtató.
süti beállítások módosítása